Omgeving

Saalbach-Hinterglemm voor zomer en winter!

Skiën

Voor geoefende skiërs zijn de zwarte noordafdalingen van de Zwölferkogel (1984m) en de Schattberg Ost (2020m) een uitdaging, terwijl beginners vooral op de zonnige zuidhellingen ideale oefenomstandigheden vinden. Ook voor snowboarders zijn er vele mogelijkheden, zoals speciale snowboardpistes, funparks en halfpipes. Mede door de sneeuwkannonenis het gebied sneeuwzeker van december tot april.

  • Hoogtebereik liften 2100m
  • Lengte skipistes 200 km
  • Loipe lengte 12 km
  • Totaal aantal liften 60
  • Aantal cabineliften en treinen 14
  • 5 zwarte pistes
  • 30 rode pistes
  • 28 blauwe pistes

Winter

Het ‘Skicircus’ zoals het gebeid wordt genoemd, is in Nederland beroemd om haar après-ski. Maar ook op het sportieve vlak hebben de dorpen Saalbach en Hinterglemm veel te bieden. Het skigebied (inclusief het aanbod van Leogang) behoort tot de top-10 van Oostenrijk. De afdalingen liggen over een aantal gebieden verspreid. Vanuit de dorpen kan gekozen worden uit noord- en zuidhellingen.

Après Ski: Bijna alle afdalingen eindigen in het dorp maar voor een Après Ski feestje kun je evengoed op de bergtentjes terecht. Rond de 20 gezellige hutten, talrijke sneeuwbarretjes, pubs en discotheken nodigen uit voor nafeesten…Après Ski wordt in Saalbach Hinterglemm GROOT GESCHREVEN en niet voor niets behoort Saalbach Hinterglemm tot de meest geliefde Après Ski bestemmingen.

Mountainbike

De meeste familievoorzieningen spitsen zich toe op kinderen in de basisschoolleeftijd. Maar één van de absolute hoogtepunten voor de ouders jeugd is het mountainbiken. Samen met Leogang (aan de andere kant van de berg) biedt Saalbach één van Europa’s beste mountainbikegbieden met routes van verschillende moeilijkheidsgraad en freeride- en downhillparcoursen vanaf de bergstations. Er worden clinincs gegeven en er is een indoor-arena voor wie ’tricks’ wil oefenen als het regent.

Top: de 1,9 km lange Adidas Freeride voor gevorderden, de 3,5 km lange Blue Line waarop ook beginners hun grenzen kunnen verkennen en de 5-Gondel-Tour waarbij er van berglift naar berglift wordt gereden. Meer informatie kunt u vinden op www.worldgames.at of www.saalbach.com

Zomer

Tijdens de zomermaanden komt dit schilderachtige alpendorp tot leven met een overvloed aan activiteiten en adembenemende natuurlijke schoonheid die uw verblijf onvergetelijk maken.

Verken de prachtige zomerse charme van Hinterglemm, Oostenrijk! Omringd door weelderige valleien, glinsterende meren en uitgestrekte bossen, biedt deze alpenbestemming een perfect toevluchtsoord voor natuurliefhebbers. Dwaal door kronkelende bergpaden en geniet van adembenemende uitzichten op de omliggende landschappen. Ontspan langs kabbelende beekjes en proef de authentieke lokale keuken in gezellige berghutten. Ervaar de rust en de rijke cultuur van de regio terwijl u door schilderachtige dorpjes wandelt. Voel de magie van de Oostenrijkse Alpen in Hinterglemm en ontdek een wereld van onvergetelijke ervaringen.

Beoordeling Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn (Skicircus)

De belangrijkste critera winterseizoen

Totale beoordeling (bron: skiresort.nl)
92%
Grootte van het skigebied
92%
Pisteaanbod, variaties bij de afdalingen
89%
Apres-ski
98%
Liften
95%
Sneeuwzekerheid
98%
Pistepreperatie
98%

Haus Hollandia

Hasenbachweg 559, 5754 Hinterglemm, Oostenrijk