SKICIRCUS: Het 'Skicircus' zoals het gebeid wordt genoemd, is in Nederland beroemd om haar après-ski. Maar ook op het sportieve vlak hebben de dorpen Saalbach en Hinterglemm veel te bieden. Het skigebied (inclusief het aanbod van Leogang) behoort tot de top-10 van Oostenrijk. De afdalingen liggen over een aantal gebieden verspreid. Vanuit de dorpen kan gekozen worden uit noord- en zuidhellingen.

  

Voor geoefende skiërs zijn de zwarte noorafdalingen van de Zwölferkogel (1984m) en de Schattberg Ost (2020m) een uitdaging, terwijl beginners vooral op de zonnige zuidhellingen ideale oefenomstandigheden vinden. Ook voor snowboarders zijn er vele mogelijkheden, zoals speciale snowboardpistes, funparks en halfpipes. Mede door de sneeuwkannonenis het gebied sneeuwzeker van december tot april.

    Aantal pisten   Aantal liften
    5 -
    30 -
    28 15
    - 18
      25

Informatie pistes Saalbach-Hinterglemm klik hier  (interactieve kaart)

Après Ski: Bijna alle afdalingen eindigen in het dorp maar voor een Après Ski feestje kun je evengoed op de bergtentjes terecht. Rond de 20 gezellige hutten, talrijke sneeuwbarretjes, pubs en discotheken nodigen uit voor nafeesten...Après Ski wordt in Saalbach Hinterglemm GROOT GESCHREVEN en niet voor niets behoort Saalbach Hinterglemm tot de meest geliefde Après Ski bestemmingen.

Ligging skigebied Saalbach - Hinterglemm - Leogang:

       

Copyright © 2011 | Sitemap | Disclaimer